INFORMES I CERTIFICACIONS



Certificat etiqueta energètica


El 14 de juny 2012 el Parlament Europeu i el Consell de Ministres van arribar a un acord sobre la Directiva "Eficiència Energètica", l'últim pas decisiu del procés d'adopció de polítiques molt més potents de construcció i renovació orientades a l'eficiència energètica a la UE . Una iniciativa que trenca els models tradicionals per crear una nova economia europea sostenible.

La Directiva "Eficiència Energètica" i la Directiva "Rendiment Energètic dels Edificis" implicaran, entre altres coses, que la certificació d'eficiència energètica serà obligatòria per a tots els edificis. Es necessitarà per a qualsevol transacció o contracte de lloguer de qualsevol tipus d'immoble.

L'objectiu principal de la certificació d'eficiència energètica d'un edifici és obtenir una qualificació energètica per a l'edifici donat i obtenir així el certificat d'eficiència energètica de l'edifici acabat. La qualificació d'eficiència energètica és l'expressió del consum d'energia que s'estima necessari per satisfer la demanda energètica de l'edifici en unes condicions normals de funcionament i ocupació. La qualificació energètica s'expressa amb indicadors energètics mitjançant l'etiqueta d'eficiència energètica.

Utilitzem mètodes no simplificats per a l'obtenció d'etiquetes energètiques de manera que els edificis tenen accés a qualsevol qualificació.






Certificat de consum energètic gairebé nul nZEB

Se estableix que un edifici es pot considerar de consum energètic quasi nul quan la demanda anual de l'edifici en la zona condicionada per a calefacció no sigui superior a 15 kWh / (m²a). D'aquesta manera, les cases passives consumeixen un 85% menys d'energia en calefacció que els habitatges construïts seguint la vigent normativa alemanya d'edificació.

El certificat de l'Passive Hause Institute garanteix un estàndard de baix consum energètic.
Per a això, estableix uns protocols normalitzats per al desenvolupament d'edificis amb molt baix consum energètic durant la construcció de l'edifici i durant l'ús general del mateix.

• Es defineixen uns criteris de consums màxims d'energies
• Es defineixen els protocols de mesurament d'aquests requisits
• Es desenvolupa un set de solucions tècniques.







 Certificacions en Edificacions Sostenible

Les certificacions de sostenibilitat reconeixen els edificis que s'han projectat i construït segons criteris de sostenibilitat:

• eficiència energètica
• ús d'energies alternatives
• qualitat ambiental
• consum eficient d'aigua
• selecció de materials
A nivell internacional són dues les certificacions més reconegudes que us exposem a continuació:


LEED (Leadership in Energy & Environmental Design)

Impulsada per l'US Green Building Council, la certificació LEED es basa en l'anàlisi i valoració de tots els aspectes sostenibles.

És de caràcter voluntari i té com a objectiu avançar en les estratègies que permetin una millora global en l'impacte mediambiental de la indústria de la construcció.

Es va començar a aplicar el 1998 a EUA però ràpidament es va adaptar a altres països amb gran acceptació.







BREEAM (BRE Environmental Assessment Method)

BREEAM és una certificació voluntària d'edificis verds duta a terme pel Building Research Establishment del Regne Unit, que ha estat exportada a altres països de la Unió Europea o de la Commonwealth. Va néixer el 1990 per valorar la sostenibilitat dels edificis no domèstics i, per la seva expansió, s'ha convertit en un estàndard internacional de la sostenibilitat.